Föreningen

Enköpings Ridklubb bildades 1948 och är en ideell förening och ridanläggningen på Åkerby Ryttargård invigdes 1983 och har idag ca 800 medlemmar i alla åldrar från under 7 till över 70 år, 36 ridskolehästar och 500 ridande i veckan.

De samlande faktorerna är intresset för hästar och ridutbildning samt behovet av gemenskap, samhörighet och tankebyte. Högklassig ridutbildning på alla nivåer, förnämliga, väl underhållen anläggning, entusiastisk anställd personal, bra hästar och aktiviteter i form av festarrangemang av olika slag borgar för att klubbens verksamhet röner stor uppskattning av dess medlemmar.

Klubben är Enköpings näst största fritidsgård och fyller en viktig uppgift.

Klubben leds av en styrelse. Dessutom har vi en ungdomssektion (US:s) med egen styrelse.

US har ansvaret för aktiviteter som barnkalas, Luciashow,spökkvällar m.m.

Handikappkommitteen har ansvaret för extra aktiviteter som t.ex HK-tävlingar, läger m.m.

Det är medlemmarna som gör klubben, och alla är välkomna - det vi har gemensamt är kärleken till våra fyrbenta vänner HÄSTARNA.

Uppdaterad: 2017-04-19 22:51
Skribent: Monique Zethraeus

SM-arrangör 1988,1998, 2000, 2003,2008 & 2012

erkkarta_redigerad-3

agria_djurforsakring_stor

Sparbanken

ERK Samarbetar med Westerlundska gymnasiet, NIU- Utbildningen.

loggaWGY_svart

Sisu_farg_10x5cm