Drogpolicy

Logga

Drogpolicy

Enköpings ridklubb är en ideell förening med ca 800 medlemmar i alla åldrar från under 7 år till över 70 år. De samlande faktorerna är intresset för hästar och ridutbildning samt behovet av gemenskap, samhörighet, och tankeutbyte. Högklassig ridutbildning på alla nivåer, väl underhållen anläggning, entusiastisk anställd personal, bra hästar och olika aktiviteter borgar för klubbens verksamhet.

Syfte

Med vår drogpolicy vill vi sprida kunskap och drogers påverkan på människan och deras inverkan på prestation.

Mål

Åkerby ryttargård ska vara en trygg och säker miljö för alla som vistas där, vuxna, barn och ungdomar.

Föreningens drogpolicy ska vara känd av medlemmar, personal, ledare och styrelse.

Vuxna bör vara goda förebilder för de yngre vilket innebär att inga droger används då vi uppträder i klubbkläder.

I all hantering av hästar skall vi vara drogfria.

Droger används i policyn som en sammanfattande benämning på narkotika, narkotiskt klassande läkemedel, anabola steroider, alkohol, samt lösningsmedel som används i berusningssyfte.

Ansvar

Det är personal och ledare som har ansvaret för åtgärder i drogpolicyn åtföljs. Ordförande ansvarar för föreningens övergripande arbete med drogpolicyn och att den sprids till alla medlemmar, personal och ledare.

Personal och ledare skall omedelbart reagera vid misstanke att denna policy inte följs.

• Ingen dopning, alkohol eller andra droger ska förekomma bland ledare eller aktiva i samband med klubbens idrottsverksamhet för barn och ungdomar.
  • Personal och ledare skall prata personligt med dem som eventuellt bryter mot policyn. Barn och ungdomar under 18 år som bryter mot policyn skall skickas hem och föräldrar ska kontaktas.
  • Vid arrangemang med deltagande vuxna över 20 år tillåts alkohol i måttlig mängd, d.v.s. så att vare sig deltagare eller föreningens rykte skadas.
  • Vid uthyrning av lokaler som föreningen disponerar tar föreningen inget ansvar för vilka regler gäller för hyresgästens arrangemang utöver vårt krav att god ordning skall råda och lagar följas.

Reviderad den 16 juni 2015

Uppdaterad: 29 DEC 2017 10:49 Skribent: Monique Zethraeus