Dressyrkommittén

Enköpings Ridklubb och dressyrkommittén

hälsar dig välkommen till ERK!

Varmt välkommen till vår förening som medlem och förhoppningsvis
även som tävlingsryttare.

Vi vill bara ge dig en kort introduktion till Dressyrkommiténs verksamhet och presentera oss som jobbar med dess aktiviteter och arrangemang.

I Enköpings Ridklubb har du möjlighet till att delta i tävlingar både i lag eller individuellt. Klubben anordnar flera egna tävlingar på olika nivåer, från lokal till nationell/elit, varje år och har lag i de flesta divisioner.

Dessutom anordnar klubben även programridningar, clinics eller kurser löpande under året för välutbildade och kunniga domare och tränare.

Utöver detta finns möjlighet att som medlem och betalande av ridhusavgift nyttja vår fina anläggning med 2 ridhus (20x80 samt 20x60m) och 2 ridbanor.

Håll ögonen öppna och välkommen att besöka vår hemsida www.enkopingsrk.se för att kontinuerligt uppdatera dig om vad som händer hos oss.

Har du frågor om vår verksamhet, vill du vara med att tävla i lag för vår klubb eller har du förslag på aktiviteter som du tycker vi borde anordna?

Välkommen till oss i Enköpings Ridklubb!

I dressyrkommittén sitter:

Regina Granholm

Laila Riesten

Cecilia Örnestav

Anette Ingmarsson

Lydia Karlsson

Anna Nordin

Linda Kampman

Emma Byström

Närmare presentation kommer :)

Hopp- respektive dressyrkommittén

Kommittén ska

• Ansvara för att kommittén bedriver verksamhet i enlighet med Enköpings Ridklubbs stadgar.
  • Löpande informera styrelsen om verksamhetens utveckling genom rapporter på styrelsemötena.
  • Planera och hålla i möten för kommittén under terminerna samt vid behov anordna uppföljningsmöte efter tävling.
  • Vara en kommunikationslänk mellan ridklubbens hopp- respektive dressyrintresserade medlemmar och styrelsen.
  • Till TK inkomma med förslag på tävlingsupplägg för nästkommande år senast till TK:s junimöte.
  • Ansöka om och skapa propositioner för klubbens hopp- respektive dressyrtävlingar.
  • Utse tävlingsledare till och genomföra klubbens hopp- respektive dressyrtävlingar.
  • I förekommande fall anmäla tävlingarna till Jordbruksverket och ansöka om tävlingsveterinär.
  • Följa upp tävlingens ekonomiska utfall och rapportera detta till styrelsen.
  • Anmäla lag till distrikt och förbund.
  • Ansvara för att utse lagledare till allsvenskor/lagtävlingar samt informera om lagledarens ansvar enligt gällande policy för lagtävlan (bilaga 3).
  • Ansvara för att de instruktioner som styrelsen meddelar och den verksamhetsplan som styrelsen upprättar hålls.
  • Minst en representant för styrelsen ska ingå i hopp- respektive dressyrkommittén. En sammansättning som representerar alla klubbens medlemmar ska eftersträvas.

Bilaga 2 Policy för förmåner för klubbens tävlande medlemmar

Alla medlemmar som tävlar för ERK betalar endast 50 % av anmälningsavgiften på klubbens egna tävlingar.

ERK står för halva licenskostnaden för ryttare som är uttagna till något av SvRF:s landslag.

Uppdaterad: 01 JAN 2019 14:28 Skribent: Monique Zethraeus

Tel: 017131611, 017131632