Hoppkommittén

Är en grupp som arbetar ideellt med hoppning i Enköpings Ridklubb.

Vi lyder under TK= tävlingskommittén som i sin tur lyder under Huvudstyrelsen.

Vi ser till och arrangerar klubbens hopptävlingar, från klubbtävling – Elit på ponny och häst, anordnar aktiviteter för ERK:s hoppryttare samt tillsätter lagledare för både ponny och häst i DIV III – Elit

Hösten 2019

Tävlingar vi i klubben anordnar till hösten är den 6/10 (110-130) samt 20/10 (90-110 inkl div 2) och seriehoppningen 24/11, 15/12.

En grillkväll kommer att anordnas i slutet av augusti tillsammans med dressyren.

2 st pay n jump under kvartal 4.

Julavslutning i december.

Div 2 - lagtävling

I höst planerar vi att ha två lag , div 2 för ponny och div 2 för stor häst.

Är du intresserad av att delta anmäler du dig till:

Ponny - Carin Edman via sms 070-785 48 38.

Stor häst – Lill Gusén via sms 070-66 66 299.

Tävlingarna för stor häst är v36 Enköpings Näs, v42 ERK samt final v44 Lurbo.

Är du intresserad av att engagera dig i hoppning för Enköpings ridklubb tillsammans med oss, eller bidra med sponsring för breddsatsning för hoppning i klubben vänligen kontakta Lill Gusén på tfn 070-66 66 299.

Sponsorer 2019:

COOP

Bigelius Fastigheter AB

GHH Schakt AB

Länsförsäkringar

Följande personer sitter i hoppkommittén:

Lena Grindlund   Ordf.                Breddsatsning, Pay n jump
Lill Gusén Hammar                     Breddsatsning, Pay n jump, Tävlingsledare

Sara von Ehrenheim                     Administration

Evelina Larsson                            Administration

Carin Edman                                  Lagledaransvarig

Susanne Ärnils                               Breddsatsning, Tävlingsledare och Administration

Följande personer arbetar med breddsatsning hoppning:

Lill Gusén Hammar (sammankallande)

Lena Grindlund
Christell Inerud

Bella Insulander

Nora Ärnils
Doreen Rothe
Susanne Ärnils

Camilla Cederborg

Tess Hammar

Ebba Bigelius

Mia Rothe

Hopp- respektive dressyrkommittén

Kommittén ska

• Ansvara för att kommittén bedriver verksamhet i enlighet med Enköpings Ridklubbs stadgar.
  • Löpande informera styrelsen om verksamhetens utveckling genom rapporter på styrelsemötena.
  • Planera och hålla i möten för kommittén under terminerna samt vid behov anordna uppföljningsmöte efter tävling.
  • Vara en kommunikationslänk mellan ridklubbens hopp- respektive dressyrintresserade medlemmar och styrelsen.
  • Till TK inkomma med förslag på tävlingsupplägg för nästkommande år senast till TK:s junimöte.
  • Ansöka om och skapa propositioner för klubbens hopp- respektive dressyrtävlingar.
  • Utse tävlingsledare till och genomföra klubbens hopp- respektive dressyrtävlingar.
  • I förekommande fall anmäla tävlingarna till Jordbruksverket och ansöka om tävlingsveterinär.
  • Följa upp tävlingens ekonomiska utfall och rapportera detta till styrelsen.
  • Anmäla lag till distrikt och förbund.
  • Ansvara för att utse lagledare till allsvenskor/lagtävlingar samt informera om lagledarens ansvar enligt gällande policy för lagtävlan (bilaga 3).
  • Ansvara för att de instruktioner som styrelsen meddelar och den verksamhetsplan som styrelsen upprättar hålls.
  • Minst en representant för styrelsen ska ingå i hopp- respektive dressyrkommittén. En sammansättning som representerar alla klubbens medlemmar ska eftersträvas.

Bilaga 2 Policy för förmåner för klubbens tävlande medlemmar

Alla medlemmar som tävlar för ERK betalar endast 50 % av anmälningsavgiften på klubbens egna tävlingar.

ERK står för halva licenskostnaden för ryttare som är uttagna till något av SvRF:s landslag.

Uppdaterad: 18 JUN 2019 16:54 Skribent: Monique Zethraeus

Tel: 017131611, 017131632