Hoppa till sidans innehåll

ERK till Elit nästa år!

27 APR 2014 21:50
ERKs duktiga division I-lag i hoppning kvalificerade sig i dag till Elitserien nästa säsong. Vid division I-finalen i Sundbyholm blev ERK-laget tvåa totalt efter att ha tagit en tredjeplats på lördagen, och avslutat med en andraplats i den sista omgången.
  • Skapad: 27 APR 2014 21:50

Totalt hade elva lag tagit sig till de två finalomgångarna i division I, och de två bästa totalt får rida Elitserien nästa säsong.

ERK har i år använt sig av en och samma laguppställning genom alla fyra omgångar – Emil Holm och April Love 2K har inlett på den lägre höjden, sedan har Malin Johansson, Andris Irna, Stephanie Petersen, Shouwgaardens Carsano och Karin Fromell, Chimay ridit banan tio centimeter högre.

I lördagens hoppning slutade ERK-ryttarna på åtta fel totalt, efter en felfri runda av Karin Fromell, medan Malin, Emil och Stephanie alla hade var sitt nedslag. Ett resultat som räckte till en tredjeplats efter Vänsta och Bromma.

Söndagens bana var ännu svårare. Totalt klarade endast fem ryttare av att rida felfritt – en av dessa var Malin Johansson, som gör sin andra säsong på stor häst.

Malin

Både Malin och Emil fyller 15 i år och är stora framtidslöften i klubben.

Emil red den svåra banan med bara ett nedslag, och efter två ryttare hade ERK ett bra grepp om Elitserieplatsen.Emil

För Stephanie Petersen började banan inte på bästa sätt, båda dagarna rev hon nämligen första hindret. Sedan fortsatte det betydligt bättre, men tyvärr föll även sista hindret i klassen + att hon fick ett tidsfel.

Stephanie

När Karin gick in som sista ryttare var förutsättningen att felfri ritt skulle ge ERK-seger, ett nedslag utan tidsfel skulle ge omhoppning mot Roslagen, alla andra resultat betydde andra plats i finalomgången. Karin hade också en superrunda på gång, men mot näst sista hindret blev det ett litet missförstånd mellan häst och ryttare, och Karins resultat fick räknas bort.

Karin

Därmed blev ERK tvåa både i fjärde omgången, och tvåa totalt, en halv poäng efter Vänsta som därmed också är klart för Elitserien nästa säsong. 


SM-arrangör 1988,1998, 2000, 2003,2008 & 2012

FB

 

 erkkarta_redigerad-3

agria_djurforsakring_stor

 

Sparbanken

RS

 Folksam

 

 

 

SHIS 

 

 

              Sisu_farg_10x5cm

 

 

 

 

  

 

besöksräknare


Follow us on Facebook

Postadress:
Enköpings RK - Ridsport
Åkerby Ryttargård
74596 Enköping

Kontakt:
Tel: 017131611, 017131632
E-post: This is a mailto link