Hoppa till sidans innehåll

Svar på motionen

25 MAR 2017 09:11
  • Skapad: 25 MAR 2017 09:11

Styrelsen har nu fått TKs förslag på frågan, från den av Mikael Othzén inlämnade motionen, angående säkerhet vid hopptävling.

Styrelsen har tillstyrkt TKs förslag på beslut av motionen

 

Tävlingskommitténs förslag kring fråga om säkerhet vid hopptävling

 

Tävlingskommittén (TK) anser inte att en åldersgräns för att vara funktionär på banan vid hopptävling är lämplig. Erfarenhet av tävlingar och arbete som banfunktionär är mer avgörande än ålder.

 

TK anser inte heller att det är lämpligt med hjälmtvång för banfunktionärer. Ridsportförbundet har inga regler avseende detta och vi anser att klubben kan rekommendera hjälmanvändning för banfunktionärer men att det är ett beslut som varje banfunktionär/målsman får fatta själv.

 

TK bedriver kontinuerligt arbete för att öka säkerheten i samband med tävlingar och för att öka säkerheten för banfunktionärerna kommer vi minska antalet funktionärer som står inne på tävlingsbanan till ett minimum och i stället ha "beredskapspersonal" som befinner sig på läktaren och är beredd att hjälpa till på banan vid behov. Vi kommer också att arbeta för att banfunktionärerna

ska kunna ha kortare pass på banan, för att funktionärerna ska orka vara uppmärksamma under hela passen. Byte av funktionärer får ske vid tex klassbyte eller sladdpaus. TK anser att dessa åtgärder kommer ge bättre effekt för säkerheten än vad åldersgräns och/eller hjälmtvång kan göra.

Skribent: Styrelsen
Epost: Adressen Gömd

SM-arrangör 1988,1998, 2000, 2003,2008 & 2012

FB

 

 erkkarta_redigerad-3

agria_djurforsakring_stor

 

Sparbanken

RS

 Folksam

 

 

 

SHIS 

 

 

              Sisu_farg_10x5cm

 

 

 

 

  

 

besöksräknare


Follow us on Facebook

Postadress:
Enköpings RK - Ridsport
Åkerby Ryttargård
74596 Enköping

Kontakt:
Tel: 017131611, 017131632
E-post: This is a mailto link