Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Ridskoleverksamheten är något av klubbens ”hjärta” och det är många ryttare som börjat sin ridning här och mer eller mindre vuxit upp på Åkerby. 

Personalen, en förutsättning för verksamheten

Ridskolan drivs av personal anställd av klubben. Ridskolechef Gunilla Byström leder verksamheten tillsammans med övrig personal.


Enköpings Ridklubb har en mycket kvalificerad och kunnig personal som lägger ner stort arbete på både undervisning och i form av vård av klubbens hästar.

Bra utbildning på bra hästar, den enda vägen till framgång

Ridutbildningen i klubben tillgodoser alla utbildningsnivåer. Nybörjarridning, lektionsutbildning för något mer avancerade ryttare, hyr-, handikapp och knatteridning samt enskild ridning för instruktörer och elitutbildning. Tack vare denna bredd i undervisningen och dess goda kvalité, har vi ständigt förfrågningar från ryttare som vill rida hos oss. Detta måste ses som ett gott betyg för vår verksamhet. Vår förhoppning är att vi skall behålla detta renommé och utveckla verksamheten i samma goda anda som tidigare. I klubbens stall står 54 hästar uppstallade och vi äger ett 30-tal av dessa. Hästarna är av förklarliga skäl mycket viktiga för vår verksamhet och vi ställer höga krav på att ha friska och välutbildade hästar i vår verksamhet.

Åkerby Ryttargård, en samlingsplats

Den ordinarie ridundervisningen pågår regelbundet 6 dagar i veckan och antalet ridande är ca 550/vecka. Antalet ridande per grupp är normalt 10 elever. Antalet närvarotimmar för den ordinarie verksamheten uppgår till ca 70.000 timmar/år. Förutom de ridande eleverna besöks anläggningen också regelbundet av föräldrar och anhöriga. Därtill kommer tävlingsverksamheten med ca 20 tävlingar/år (ca 1500 startande ekipage) som är publikdragande. Anläggningen är en eftertraktad utställningslokal för avelsföreningar, Western ryttare och hundklubbar. Med en så omfattande verksamhet har det varit svårt att bereda plats för alla medlemmar som vill ha tillgång till ett ridhus och detta var en av anledningarna till att vi byggde ett nytt ridhus som stod klart sommaren 1997. Åkerby Ryttargård räknas till en av de fem största klubbdrivna anläggningarna i Sverige.

 

Uppdaterad: 01 JAN 2019 14:30 Skribent: Monique Zethraeus

SM-arrangör 1988,1998, 2000, 2003,2008 & 2012

FB

 

 erkkarta_redigerad-3

agria_djurforsakring_stor

 

Sparbanken

RS

 Folksam

 

 

 

SHIS 

 

 

              Sisu_farg_10x5cm

 

 

 

 

  

 

besöksräknare


Follow us on Facebook

Postadress:
Enköpings RK - Ridsport
Åkerby Ryttargård
74596 Enköping

Kontakt:
Tel: 017131611, 017131632
E-post: This is a mailto link